Lentetocht op 29 april 2019 in Hogen (Geetbets)

Wandelklub Halewijn vzw – 4002.

Lentetocht op 29 april 2019. – Hogen.

 4 km.

Deze omloop is bijna volledig verhard en gemakkelijk toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Door de plantages van appelen en peren volg je een weg die langzaam omhoog loopt. Je doorkruist de weiden van Hogen met uitzicht op Kortenaken. Verder ga je door de appelplantages terug richting Hogen. Nog even bergafwaarts en je bent terug aan de vertrekzaal.

6 km.

Deze omloop is bijna volledig verhard en gemakkelijk toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Wanneer je kiest voor de  6 km ga je richting Geetbets. Eerst een brede weg en daarna een smalle verharde voetweg die je langzaam bergafwaarts tot bijna in Geetbets brengt. Nu gaat het terug omhoog, maar even voor Bergen sla je linksaf en wandel je door de plantages terug naar Hogen.

 

12 km.

Je vertrekt over de weg naar Geetbets en volgt daarna een kleine voetweg die bergafwaarts naar Glabbeek gaat. Hier volg je de weg door de velden tot aan het rustpunt in Geetbets. Om terug te keren ga je nu eerst door de weiden rond het water opvangbekken. Je ontmoet er  zeker een kudde grazende schapen. Vanaf hier volg je de molenbeek tot in Bergen. Je gaat door de appel- en perenplantages tot in Hogen. Nog een laatste stukje naar beneden en je bent terug op de startplaats.

 20 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je volgt de 12 km en maakt vanaf het rustpunt een lus. Eerst ga je door de tuinwijk en daarna door de velden tot in Nieuwdorp. Hier volg je de veldweg door de aardbeivelden. Je loopt vervolgens over een brede weg tussen de velden en plantages terug tot in Geetbets.

 Dank aan Hugo Verlaenen voor de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.