Fruittocht op 7 september 2019 in Melkwezer

Zaterdag 7 september 2019 – Fruittocht

Wandelklub Halewijn – 4002

4 km: toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Je vertrekt door de Hazenbergstraat in de richting van Drieslinter, op het einde van de weg ga je verder tussen de laagstamplantages naar Helen. Vanaf hier ga je over een verkavelingsweg dwars door de velden terug naar Melkwezer. Door de dorpskom bereik je terug het vertrekpunt.

 

6 km: toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Je gaat samen met de 4 km door de appelplantages in de richting van Helen.

Je volgt daarna een voetpad langs de Moesbeek. Na een kort stukje over de oude spoorlijn ga je terug richting Helen. Je volgt steeds goede verkavelingswegen door de velden en bereikt terug Melkwezer. Nog door de dorpskom en je bent terug op het startpunt.

 

12 km: Je gaat eerst door de appelplantages in de richting van Helen.

Daar volg je de smalle voetweg langs de Moesbeek naar de oude spoorlijn. Je volgt nu deze spoorlijn tot aan het rustpunt in Drieslinter. Na de rust volg je het kamsalamanderpad door de weiden van Drieslinter. Je gaat over een vlonderpaadje en bereikt de brug over de Gete. Een voetweg zal je naar de kamsalamanderhut brengen. Nu volg je weer een eindje de spoorweg richting Tienen. Ter hoogte van Neerlinter ga je linksaf en doorkruist de ganse Getevallei. Nog een laatste bruggetje over de ’s Hertogengracht en je bent  terug het vertrekpunt.    

 

20 km: Je volgt de 12 km tot aan de rustplaats.

Hier maak je een lus die eerst langs de flank van de Getevallei omhoogloopt richting Ransberg. Je volgt  de Heerbaan door de velden naar Neerlinter. Hier ga je langs een oude kerkweg  naar het gehucht Heide. Je loopt steeds door de velden. Eenmaal in Heide ga je langzaam bergafwaarts  tot je terug in Drieslinter bent. Vanaf nu ga je terug samen met de 12 km naar het eindpunt.

 

Dank aan Jos Ingels voor het verslag en Hugo Verlaenen voor de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.