Herdenkingstocht Corry Hancke – Fakkeltocht

Wandeltocht 11 november-Herdenkingstocht C.Hancke.

Fakkeltocht om 18.00 uur.

4km: toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Deze wandelaars steken de N3 over en wandelen door de dorpskom van Halle. Ze gaan verder tot aan de vijfsprong en nemen daar de weg die langzaam omhoog gaat door de hoogstamboomgaarden richting Velm. Daarna keren ze via een brede voetweg langs het voetbalterrein terug naar de vertrekzaal.

 

6 km: toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Je volgt het parcours van de 4 km, maar vanaf de vijfsprong maak je een grote lus die je naar de Romeinse weg brengt. Deze volg je even om daarna over een verkavelingsweg terug te keren naar Halle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 km:

Je vertrekt door de dorpskom van Halle, steekt de N3 over en volgt daarna de veldweg die door de appelplantages naar de Romeinse weg loopt. Dan volg je de Romeinse weg in de richting van Velm. Over een verkavelingsweg ga je  door de velden verder in de richting van Velm. Hier kan je genieten van een welverdiende rustpauze. Na de rust ga je terug richting Halmaal. Eenmaal het bruggetje onder de spoorweg door loop je tussen de fruitplantages langzaam omhoog. Bovenaan de Velmsebaan heb je een mooi uitzicht over de streek. Nu gaat het bergaf terug naar Halle. Een paar voetwegen vermijden de drukte en brengen je terug aan het vertrekpunt.

20 km:

Wanneer je 20 km wil wandelen volg je het parcours van de 12 km.

Vanaf het rustpunt in Velm maak je dan een lus. Deze gaat eerst door de velden van Velm. Daarna brengt een veldweg je achter het rusthuis.  Eenmaal door de tuin ga je door de velden en fruitplantages richting Attenhoven. Over een verharde veldweg  ga je terug naar Velm. Nog even voorbij een klein natuurgebiedje in de dorpskern en  je bereikt het rustpunt. Vanaf hier volg je terug de  wandelaars van de 12 km.

 

Tekst: Jos Ingels

Foto’s: Hugo Verlaenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.