Lentetocht op 30 maart 2020 in Hogen (Geetbets)

4 km: toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Je gaat eerst lichtjes bergop in de richting van Kortenaken. Daarna daal je door de appelplantages af naar de Kapel van OLV in de Sanneveldstraat. Je moet nu terug bergopwaarts naar de Dennebosstraat en de Bergenstraat waarna je weer op je vertrekpunt bent.

6 km:

De wandelaars van de 6 km volgen het parcours van de 4 km, ze maken een kleine omweg naar het hoogste punt van Bergen. Daarna gaan ze door de plantages terug naar de Dennebosstraat en bereiken het eindpunt.

12 km:

Wanneer je de 12 km doet vertrek je door de plantages tot de grens met Kortenaken, je daalt af voorbij de Kapel van OLV en volgt dan een brede veldweg tot helemaal in Bergen. Nu daal je langzaam tussen de appelbomen af naar  Geetbets. Nog voorbij de Sint-Rochuskapel en je bent op de rustplaats. Je keert terug door het begraasde gebied van het waterbekken tot de Heirbaan. Nu volg je de Krommaasbeek tot in Bergen. Vanaf hier ga je door de appelplantages terug naar de Dennebosstraat in Hogen. Nog even door de  Hogestraat en je bent terug op je vertrekpunt.

20 km:

De wandelaars van de 20 km volgen het parcours van de 12 km maar maken vanaf het rustpunt in Geetbets een lus. Deze gaat volledig door het Natuurpuntreservaat Aronsthoek. Je komt voorbij het kasteel van Terlenen, langs de Grondbeek en voorbij de vogelkijkhut waar de  Blauwe Reigers broeden. Even voorbij de molen van van Geetbets ben je terug op de rustplaats. Vanaf hier volg je terug de wandelaars van de 12 km.

Tekst: Jos Ingels

Foto’s: Hugo Verlaenen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.