Lentetocht in Budingen op 29 mei 2017

 

 

 

 

 

4 km :toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Je vertrekt over een goede veldweg en volgt daarna de spoorweg. Een veldwegel brengt je terug naar een verkavelingsweg langs de sportvelden. Je steekt de weg naar Geetbets over en via de kerkweg ben je terug aan het vertrekpunt.

6 km : toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Je vertrekt over dezelfde wegen als de 4 km. De oude spoorlijn volg je tot aan de Getestraat. Nu ga je over smalle maar goede wegen terug richting Budingen. Ter hoogte van het busstation kom je terug bij de wandelaars van de  4 km waarmee je samen teruggaat naar het vertrekpunt.

12 km : starten doe je zoals de 6 km  over de spoorlijn tot aan de Getestraat en slaat hier linksaf het s’Hertogenpad in. Een brugje de Grote Gete over en je bereikt Bos. Nu ga je door het natuurgebied van de Meertheuvel. We volgen daarna de Gete tot aan het rustpunt. Hier geniet je van een verdiende rustpauze. Daarna ga je langs de Vloedgracht door de weiden van Zoutleeuw en volgt weer een nieuw wandelpad van het Wandelnetwerk Getevallei. Je bereikt terug Budingen waar je nog over de Pelsberg loopt en daarna langzaam afdaalt naar het vertrekpunt.

20 km : Je volgt dezelfde omloop als de wandelaars van de 12 km. Na het rustpunt maak je een lus. Door de boomgaarden bereik je Het Vinne. Je volgt de boord van het water tot aan de uiterste zuidkant. Vanaf hier ga je door de laagstamboomgaarden naar de oude spoorlijn. Je volgt deze tot aan de Koepoort. Door deze oude toegangsweg bereik je terug het rustpunt.

Openbaar vervoer : 

vanuit Tienen of Diest : De Lijn  22 Tienen-Diest, Halte  Kerk 20 m van startplaats, uurdienst.

vanuit Sint-Truiden : De Lijn 23 Sint-Truiden-Tienen, Halte Kerk 20 m van startplaats, uurdienst.

Meer info : 0478/73 20 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.